ExpatkampExpatkamp 2019

 

Expatkamp!

Heb jij ook zo’n zin om komende zomer weer naar Nederland te gaan? Fijn om familie en vrienden weer te zien, boterhammen met pindakaas te eten en op de fiets overal naar toe te kunnen. Nationale Sportkampen heeft speciaal voor jou een kampweek die leuk, sportief en leerzaam is! Door het grote succes van de afgelopen jaren zijn er ook in 2019 weer twee Expatkampen. De data voor 2019 zijn:

 • Expatkamp 1 met overnachting: 7 t/m 12 juli 2019 op hockeyclub AMHC Amersfoort

 • Expatkamp 1 dagkamp: 8 t/m 12 juli 2019 op hockeyclub AMHC Amersfoort

 • Expatkamp 2 met overnachting: 21 t/m 26 juli 2019 op hockeyclub 't Spandersbosch in Hilversum

 • Expatkamp 2 dagkamp: 22 t/m 26 juli 2019 op hockeyclub 't Spandersbosch in Hilversum​

 

Best lastig, dat Nederlands

Als expatkind is het heerlijk om weer in Nederland te zijn… maar die Nederlandse taal kan best lastig zijn. Daarom is het belangrijk om het Nederlands  goed te onderhouden en te spreken. Tijdens het expatkamp spreken we een hele week Nederlands, samen met allemaal andere expatkinderen! Het Expatkamp van Nationale Sportkampen i.s.m. Young Expat Services is speciaal opgezet voor Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen en hun Nederlandse taal willen oefenen en verbeteren. Dit in combinatie met lekker sporten, samen met andere Nederlandse expatkinderen is een ideale combinatie van plezier hebben in de sport en het spreken van je taal. Dit kamp zorgt ervoor dat je straks weer aansluiting vindt in het Nederlands onderwijs.

Leren is leuk: ook in de vakantie! 

Twee experts bundelen hun krachten. Nationale Sportkampen werkt samen met Young Expat Services. De Nederlandse lessen op het kamp zullen gegeven worden door Drs. Eline Hausel, oprichter van Young Expat Services. Zij heeft ruime ervaring opgedaan als onderwijzeres, special needs teacher en intern begeleider op een Nederlandse basisschool en op de International School of Hamburg. Tegenwoordig helpt zij expats in Nederland met de taal.

Uniek concept in Nederland

Drs. Eline Hausel heeft met haar ervaring en kennis voor Nationale Sportkampen een uniek concept ontwikkeld: Nederlandse lessen voor Nederlandse expatkinderen in combinatie met sport. Het sporten gebeurt samen met Nederlandse kinderen. Dit zorgt ervoor dat je onderling Nederlands spreekt gedurende het hele kamp. Hierdoor leren de expatkinderen de taal d.m.v. de lessen, maar leren ze ook onbewust tijdens het sporten! 

Spelenderwijs leren 

Naast alle uitdagende en leuke sportactiviteiten krijg je minimaal één uur per dag Nederlandse les in kleine groepjes. Je leert spelenderwijs en alle zintuigen worden aangesproken, waardoor de kans groter is dat de spellingsregels worden begrepen en goed worden toegepast. Naast spellingslessen en leesactiviteiten zal er ook veel aandacht worden besteed aan het uitbreiden van je woordenschat en kennis van de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

Thema’s Expatkamp

Het centrale thema van het Expatkamp is “Hup Holland Hup”
Ons centrale thema is Hup Holland Hup dus neem al je oranje spullen mee naar het Expatkamp want het wordt één groot feest.
 
Tijdens iedere les wordt het thema van de dag uitgebreid besproken. Daarna gaan we aan de slag met het thema (we kijken een filmpje, bespreken de woorden van het thema, en voeren gesprekken over het thema). Iedere les wordt afgesloten met een Quiz. De kennis van de kinderen (met hun team) wordt getest aan de hand van leuke quizvragen of activiteiten. Ook gaan de kinderen onderling spelletjes spelen. Hiermee stimuleren wij op een leuke manier de Nederlandse taal. De woordenschat van de kinderen zal hierdoor zichtbaar (hoorbaar) toenemen. Dagelijks verdienen de teams punten zodat zij aan het einde van de week de winnaars van de Hup Holland Hup Quiz kunnen zijn. Alles gaat met behulp van leuke spelletjes zodat zij spelenderwijs leren en echt het gevoel hebben dat ze op kamp zijn en niet op school. Ook hebben wij weer een groot Rad van Fortuin waar je punten mee kan verdienen voor je team.
 
Alles zal de hele week in het thema Hup Holland Hup staan maar iedere dag heeft een apart thema

Wat gaan we allemaal doen?

Nederlandse liedjes
We gaan Nederlandse liedjes zingen. We gaan typische Nederlandse zangers bespreken en hun liederen uit ons hoofd leren. Denk aan liedjes van Andre Hazes, Marco Borsato, echte kampliederen en Nederlandse rap songs. Kortom, smeer je keel en kom op maandag lekker met ons meezingen.

Nederland als Tulpenland
Waar komt de tulp vandaan? Nederland staat bekend om zijn tulpenvelden, tulpenbollen en een bosje tulpen. Op dinsdag praten we over de geschiedenis van de tulp (voor de jongste van het Expatkamp: we gaan zelfs een mooie tulp maken of versieren).

Nederlandse meester schilders
Wie zijn de beroemdste Nederlandse schilders? Wat hebben zij gemaakt en waar hangen deze schilderijen? De hele dag staat in het teken van beroemde schilders en we gaan deze dag zelfs ook een uitje maken wat te maken heeft met schilderen. We verklappen nog niet wat we echt gaan doen maar het wordt typisch Nederlands en je mag het na het kamp mee naar huis nemen.

Typisch Nederlands eten
Dit thema keert ieder jaar weer terug op verzoek van de kinderen. We bespreken typisch Nederlands eten, we proeven Nederlands eten en bespreken wanneer we bepaalde dingen eten. Het geblinddoekt proeven en raden wat je eet is de meest favoriete activiteit van deze dag. Hier kan je ook punten mee verdienen voor je team.

Vrijdag: De finalequiz Hup Holland Hup
Deze dag staat in het teken van de grote quiz. Alle kennis van Nederland wordt op deze dag getest met behulp van vragen, spelletjes en gekke opdrachten.
 

Kortom een feestelijk en typisch Nederlands lesprogramma afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Wil je meer details over het lesprogramma? Dan kun je contact opnemen met de Young Expat Services info@youngexpatservices.nl

 

Uitdagende sportprogramma

Naast de taallessen en sociale activiteiten, wordt er ook veel gesport. Tijdens het sportprogramma gaan we allerlei verschillende sporten en activiteiten doen op de velden van AMHC Amersfoort of 't Spandersbosch in Hilversum. Zo gaan we sporten doen als voetbal, hockey, tennis, rugby, basketbal, korfbal en volleybal. De begeleider zal goed luisteren naar de voorkeuren in de groep en daar het programma, indien nodig, op aanpassen. De sporten worden zowel aangeleerd als beoefend. 

De kampdata, tijden en locatie:

Door het grote succes van de afgelopen jaren zijn er ook in 2019 weer twee Expatkampen. De data voor 2019 zijn:

 • Expatkamp 1 met overnachting: 7 t/m 12 juli 2019 op hockeyclub AMHC Amersfoort

 • Expatkamp 1 dagkamp: 8 t/m 12 juli 2019 op hockeyclub AMHC Amersfoort

 • Expatkamp 2 met overnachting: 21 t/m 26 juli 2019 op hockeyclub 't Spandersbosch in Hilversum

 • Expatkamp 2 dagkamp: 22 t/m 26 juli 2019 op hockeyclub 't Spandersbosch in Hilversum​

Het dagkamp begint in de ochtend om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Je kan al een uur eerder worden gebracht en een half uur later worden opgehaald. Als dat niet voldoende is, dan kunnen we in overleg kijken of dit eerder en later kan. Het kamp met overnachtingen vindt plaats van zondag 16.30 uur t/m vrijdag 16:30 uur. De kampen worden gehouden op hockeyclub AMHC Amersfoort of hockeyclub 't Spandersbosch en we overnachten in gave legertenten op het sportcomplex!

De prijzen van het expatkamp

Voor een expatkamp zonder overnachtingen van 5 dagen, betaal je 459 euro. Voor het overnachtkamp van 6 dagen en 5 nachten, zijn de kosten 609 euro. 

Leeftijden

Je wordt ingedeeld op leeftijd. Het kamp is voor kinderen van 6 t/m 17 jaar. Uiteraard houden we er rekening mee dat jij bij je vrienden in de groep komt. Het overnachtingskamp is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Expatkamp

De prijs is inclusief:

 • Ruim 1 uur per dag taalles op maat

 • Gezonde lunch, maar ook minimaal 1x een snack

 • Tussendoortjes, drinken

 • Uitgebalanceerd sportprogramma

De prijs voor een kamp met overnachtingen is inclusief:

 • Ruim 1 uur per dag taalles op maat

 • Ontbijt, tussendoortjes, lunch, diner, alles wat je nodig hebt

 • Uitgebalanceerd sportprogramma

 • Overnachting in mooie legertenten. Jongens en meisjes slapen apart

 • Sociaal avondprogramma, met leuke activiteiten als een spooktocht, bonte avond, quizen, een filmavond en nog veel meer!

Er zijn begeleiders met EHBO aanwezig en alle begeleiders hebben een verklaring van goed gedrag.

Voor iedereen!

Of je nu al goed Nederlands praat of bijna niet, de taallessen zijn zo aangepast dat het voor alle Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen. Wel praten we zoveel mogelijk Nederlands. Ook hoef je niet lid te zijn van een vereniging. Dit vakje kun je dus leeg laten op je aanmeldformulier.

 

Impressie van voorgaande jaren

Wij zijn heel enthousiast, maar we zijn niet de enige! Zo kwam Jeugdjournaal filmen op locatie tijdens het Expatkamp 2015. Bekijk hier hetoffe filmpje. Voor meer informatie over Young Expat Services: www.youngexpatservices.com.
 

Meer informatie en inschrijven

Klik hier voor meer informatie, of volg voor de meest actuele prijzen van het expatkamp deze link. Wij kijken alweer enorm uit naar komende zomer. Ben jij erbij?